סיידר אל-רום

beer26-elrom[1]
סיידר הוא משקה אלכוהולי העשוי ממיצי פירות – תפוחים או אגסים. לסיידר האלכוהולי, לרוב, ריכוז אלכוהול דומה או גבוה יותר מהריכוז בבירה.
בישראל, כמו במדינות נוספות בעולם המונח "סיידר" משמש לתאר גם מיץ תפוחים רגיל, שאינו אלכוהולי.
סיידר אל-רום מיוצר מתפוחים הגדלים בישראל, בצפון רמת הגולן – תפוחי בראשית מזנים מובחרים כמו: סטארקינג, יהונתן, זהוב, גאלה, פינק לידי וגרניסמיט.
הסיידר כשר למהדרין וכשר לפסח בכל ימות השנה.
תהליך הפקת הסיידר:
איסוף התפוחים >> שטיפה וריסוק >> סחיטה >> תסיסה במיכלים או בחביות >> סינון >> ביקבוק
הסיידר נחשב למשקה בריא המונע מחלות לב וסרטן בשל הריכוז הגבוה של נוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) ופנול המצויים בו.
רכיבים:
100% תפוחים – ללא תוספת סוכר או תרכיז / מיץ תפוחים.
בממוצע 3.5 תפוחים בבקבוק.
בקרו בדף הפייסבוק שלנו… סיידר אל-רום